Доступність посилання

ТОП новини

Донбас, 1 червня: обстріли з важкого озброєння не припиняються


У штабі АТО заявляють, що упродовж понеділка бойовики продовжили обстріли позицій українських військових на Донбасі.

«День 1 червня видався майже спокійним на Луганському напрямку. Тут прихильники фейкових держав один раз обстріляли наших військових з стрілецької зброї у районі Суходолу. Не зовсім спокійно було на Артемівському напрямку. Загарбники з гранатометів та стрілецької зброї обстріляли Кірове та Золоте. На Донецькому – з 120 міліметрових мінометів та гранатометів злочинці більше години вели вогонь по Пісках. А з 122 міліметрової артилерії гатили по Опитному. Не дає спокою найманцям і героїчне Широкіне. Аморальні прихильники фейкових держав обстрілювали його з 120 міліметрових мінометів та стрілецької зброї. А після обіду більше години по населеному пункту вів вогонь танк», – зазначив речник штабу АТО Леонід Матюхін у понеділок увечері.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Раніше у штабі АТО заявили, що за минулу добу на Донбасі загинуло 3 українських військових, 2 були поранені.

Бойовики угруповання «ДНР» заявлять, що упродовж останньої доби українські військові 30 разів обстрілювали їхні позиції.

«Обстріли велися по Лозовому, Широкині, Горлівці, Дебальцеві, Спартаку, Саханці, Жабичеву, Калинівці, Білій Кам’янці, Григорівці, Новій Мар’ївці, Тавричне та у районі Донецького аеропорту. Втрати «ДНР» – один поранений», – сказав Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР» у понеділок, 1 червня.

(Відео користувача YouTube ПРАВИЛЬНЫЕ НОВОСТИ)

У Спостережній моніторинговій місії ОБСЄ у звіті за 31 травня також повідомили про продовження обстрілів та присутність важкого озброєння на Донбасі.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG