Доступність посилання

ТОП новини

Головний військовий госпіталь України відзначив 260-річчя


Директор Головного клінічного військового госпіталю Анатолій Казмірчук та волонтери, Київ, 6 червня 2015 року
Директор Головного клінічного військового госпіталю Анатолій Казмірчук та волонтери, Київ, 6 червня 2015 року

Сьогодні, 6 червня, Головний клінічний військовий госпіталь Міністерства оборони України відзначив своє 260-річчя. Як повідомив Радіо Свобода директор госпіталю, генерал-майор Анатолій Казмірчук, за рік проведення АТО фахівці госпіталю надали допомогу понад 5 тисячам українських бійців.

«Наші лікарі налагодили контакти з колегами-медиками інших міст України та інших держав, до нас приїжджають і працюють разом з нашими медиками фахівці з Канади, США, Ізраїлю. Ми вдячні волонтерам, які нас підтримують. Адже на сьогодні держава надає до 80 відсотків необхідних медикаментів, а до 20 процентів купують і привозять волонтери», – розповів Казмірчук.

Крім того, 6 червня Волонтерська сотня, яка допомагає його пацієнтам і підтримує діяльність шпиталю, відзначила рік своєї роботи.

Координатор Волонтерської сотні Ірина Солошенко у розмові з Радіо Свобода зазначила, що рік роботи волонтерів продемонстрував відданість пересічних українців ідеалам милосердя і взаємної підтримки. За словами Солошенко, допомогу пораненим бійцям і медикам госпіталю у Києві надають як пересічні городяни, так і відомі політики, громадські діячі, творчі люди.

Сьогодні працівників і пацієнтів госпіталю, їхніх рідних, волонтерів вітали – також як волонтери – дитячі колективи української народної музики і хори Києва. Сюрпризом став виступ заслуженого артиста України Олексія Горбунова.

Олексій Горбунов
Олексій Горбунов

Головний військовий клінічний госпіталь – найстаріший військовий медичний заклад України, правонаступник Київського військового госпіталю, який був заснований у червні 1755 року, згідно з указом Сенату Медичної канцелярії 10 червня 1755 року. У цьому закладі працювали засновники провідних медичних шкіл України.

XS
SM
MD
LG