Доступність посилання

ТОП новини

Дочка Нємцова закликає до санкцій проти пропагандистів Кремля


Жанна Нємцова
Жанна Нємцова

Старша дочка Бориса Нємцова Жанна закликає запровадити санкції проти співробітників російських ЗМІ, які беруть активну участь у пропагандистській кампанії Кремля. Про це Жанна Нємцова написала у статті в російській газеті «Ведомости», порівнявши прокремлівських пропагандистів із їхніми колегами в Руанді, які підбурювали до убивства представників народу тутсі.

«Розпочата державою агресивна інформаційна кампанія небезпечна ще й тим, що здатна породити нову хвилю вже ніким не контрольованого насильства. Люди, заражені ненавистю, починають здійснювати нові злочини вже за власною ініціативою», – написала Нємцова.

Вона нагадала, що «за розпалювання ненависті через ЗМІ були засуджені до довічного ув’язнення засновник і директор «Вільного радіо і телебачення тисячі пагорбів» Фердинанд Нахімана і редактор газети «Кангур» Хассан Нгезе. Радіоведучий Жорж Руджу, який озвучував заклики вбивати тутсі, отримав 12 років в’язниці».

На початку червня в Польщі Жанна Нємцова передала владі Польщі список із восьми осіб, відповідальних, на її думку, за підбурювання до вбивства її батька.

6 червня британське видання The Times повідомило, що через отримані погрози Жанна Нємцова залишила Росію. В інтерв’ю російському телеканалу РБК, на якому вона працювала ведучою, Нємцова підтвердила, що перебуває поза межами Росії, а на запитання, чи збирається повертатися на батьківщину, відповідати не стала.

XS
SM
MD
LG