Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився допитати Кучму, Порошенка і Медведчука у справі Пукача


Олексій Пукач
Олексій Пукач

Апеляційний суд Києва відмовився викликати на допит колишнього президента Леоніда Кучму, чинного президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка і генерального прокурора Віктора Шокіна для розгляду апеляції на вирок Олексію Пукачу.

Рішення оголосив головуючий у колегії суддя Степан Гладій.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, клопотання про допит свідків заявляв потерпілий у справі Олексій Подольський, проте не навів достатньо аргументів – так суд обґрунтував відмову у допиті.

Суд також вирішив не викликати на допит як свідків у справі суддю Печерського районного суду Києва Андрія Мельника, колишнього голову Адміністрації президента Віктора Медведчука, депутата Верховної Ради Володимира Литвина і колишнього депутата Ради Григорія Омельченка.

Захист потерпілого у відповідь на це попросив час для юридичного обґрунтування вимоги відвести склад суддів. Суд оголосив перерву до 14:00.

На початку 2013 року Печерський райсуд Києва визнав Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок.

Наприкінці минулого року Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи. 6 лютого Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режим слухання апеляцій на вирок Пукачу.

На початку березня у МВС повідомили про зняття грифу секретності із близько 80 документів у справі Пукача.

XS
SM
MD
LG