Доступність посилання

ТОП новини

СБУ відкриває провадження за статтею про екоцид через пожежу на нафтобазі


Під час гасіння пожежі, фото 10 червня 2015 року
Під час гасіння пожежі, фото 10 червня 2015 року

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею 441 (екоцид) у зв’язку з пожежею на нафтобазі в Київській області, повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

Ідеться про «виконання дій, які могли призвести до екологічної катастрофи», сказав він в ефірі телевізійного «5-го каналу».

Він наголосив, що в рамках цього провадження СБУ запланувала «вивчити питання щодо розміщення цієї нафтобази, дій усередині самої бази, зокрема економічну складову – продаж бензину, можливу його підробку». «Ми тільки вивчаємо це. Я ніяких висновків не роблю, висновки можуть бути тоді, коли є підозра», – сказав Вовк.

Він нагадав, що своє розслідування проводить і Міністерство внутрішніх справ, і в них уже є свої напрацювання. «Ми не дублюватимемо один одного, не конкуруватимемо один із одним, ми працюватимемо разом у різних напрямках», – запевнив чільний посадовець СБУ.

«Про те, що когось зараз притягують до відповідальності – чи то заступника генпрокурора, чи то слідчого МВС або СБУ, – не йдеться. Йдеться про те, що ці люди могли «кришувати». У нас матеріалів дуже багато, питань, прізвищ, натяків, але це тільки матеріали, оперативні дані, і навіть дані з інтернет-простору, і без їхньої перевірки робити висновки можна, але ці висновки більше політичного статусу, ніж кримінально-процесуального», – сказав Василь Вовк.

Відео: 5 канал

Пожежа на нафтобазі в селі Крячки на околиці селища Глевахи Васильківського району почалася ще в понеділок, 8 червня, і триває досі. За даними станом на п’ятницю, 12 червня, пожежа вже під контролем, останні резервуари, які ще тліють, нині охолоджують, осередків відкритого вогню немає, і рятувальники контролюють сто відсотків території бази.

Унаслідок пожежі загинули, за повідомленнями, п’ять людей, іще 15 потерпіли.

XS
SM
MD
LG