Доступність посилання

ТОП новини

Горіння резервуару з дизпаливом на нафтобазі під Києвом припинилося − ДСНС


Факельне горіння резервуару об’ємом 900 кубометрів з дизельним пальним самоліквідувалося. Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Михайло Маюров, який на даний час очолює оперативну групу ДСНС з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, повідомляє прес-служба відомства.

З його слів, на місці ліквідації пожежі на території нафтобази БРСМ триває процес перекачування дизельного пального з двох резервуарів ємністю по 900 кубометрів нафтобази БРСМ до резервуарів нафтобази КЛО.

«Наразі у роботі задіяні 12 одиниць техніки, ще 32 є в резерві. Факельне горіння резервуару об’ємом 900 кубометрів з дизельним пальним самоліквідувалося. Проте існує загроза повторного самозагорання. Таким чином на території нафтобази спостерігаються лише незначні осередки горіння знизу біля ємності 900 кубометрів з бензином, де відбувається витік палива», − сказав Маюров.

Він зазначив, що на територію нафтобази доставлено 5 тонн сорбентів, наразі проводяться роботи з очищення ґрунту навколо бази від нафтопродуктів.

Унаслідок пожежі, що спалахнула в понеділок, 8 червня, загинули п’ятеро людей.

XS
SM
MD
LG