Доступність посилання

ТОП новини

США кажуть, що й не збиралися навчати «Азов»


Речник Державного департаменту США Джефф Ратке заявляє, що Сполучені Штати Америки й не мали планів надавати військове навчання добровольчому полкові Національної гвардії «Азов».

Так він відповів у понеділок на брифінгу на запитання щодо поправок до законодавства, які днями ухвалювали в Палаті представників Конгресу США і які, серед іншого, передбачають, що полк «Азов» не мають навчати за кошти США.

Речник наголосив, що у США високо оцінюють зусилля України, спрямовані на те, щоб інтегрувати добровольчі частини до Збройних сил і формувань МВС і Нацгвардії.

За його словами, США співпрацюють із Україною над тим, щоб визначити найкращих кандидатів на навчання коштом США, і частиною цього процесу є перевірка з огляду дотримання прав людини.

Минулого тижня, в середу, 10 червня, Палата представників ухвалила поправки до законопроекту «Про видатки на оборону у 2015 році», які, серед іншого, передбачають, що полк «Азов» не тренуватимуть за гроші США. При цьому співавтор поправки, конгресмен-демократ Джон Коньєрс назвав полк «Азов» «неонацистським». Ці поправки для набуття чинності мав би ухвалити також і Сенат Конгресу. В полку з цього приводу висловили здивування й обурення.

На репутації полку негативно позначається той факт, що в його складі дійсно є і бійці праворадикальних поглядів, і це постійно розкручує російська пропаганда.

XS
SM
MD
LG