Доступність посилання

ТОП новини

Суд взяв під домашній арешт в.о. директора нафтобази «БРСМ» – Аваков


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Суд обрав домашній запобіжним заходом для виконувача обов’язків директора нафтобази «БРСМ-Нафта» під Києвом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ з посиланням на міністра Арсена Авакова.

За його словами, керівництво нафтобази «БРСМ-Нафта» активно співпрацює зі слідством.

8 червня на нафтобазі компанії «БРСМ» у Васильківському районі Київської області сталося загорання одного з резервуарів, незабаром загорілись ще кілька резервуарів з подальшими вибухами. Пожежа тривала понад тиждень.

Через пожежу загинули п’ятеро людей, 15 поранені.

8 червня міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 273 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки).

МВС розглядають чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

У компанії «БРСМ-нафта» спочатку основною версією пожежі на нафтобазі назвали навмисний підпал, згодом заявили, що головною версією «підриву нафтобази є терористичний акт, здійснений диверсійною групою».

15 червня Аваков також повідомив, що міліція відкрила кримінальне провадження за виробництво та продаж компанією «БРСМ-Нафта» контрафактного бензину.

XS
SM
MD
LG