Доступність посилання

ТОП новини

Ходорковський про «справу «ЮКОСа»: радий, що настає покарання за грабіж


Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський

Колишній керівник компанії «ЮКОС» Михайло Ходорковський висловлює радість через арешт активів Росії на виконання судових рішень за позовами акціонерів компанії.

«Це знаковий момент для нашої країни: по-перше, сигнал, що грабіж не залишиться безкарним, яким би всесильним не здавався грабіжник.
По-друге, це крок до зміцнення права власності, без непорушності якого не досягти стійкого процвітання країни», – написав Ходорковський у Facebook.

Він окремо наголосив, що не отримає матеріального зиску від арешт російських активів, оскільки продав партнерам свою частку в компанії «ЮКОС» ще у 2004 році.

Цього тижня в деяких європейських країнах розпочався процес примусового вилучення російської закордонної власності, не захищеної дипломатичним імунітетом. Це відбувається на виконання судових рішень за позовами акціонерів нафтової компанії «ЮКОС». 17 червня юридичні дії з арешту такого майна розпочалися в Бельгії, 18 червня частина рахунків клієнтів державного російського банку ВТБ у Франції виявилася заблокованою.

Реакція Москви на події була різкою. Міністр юстиції Росії Олександр Коновалов назвав брутальним порушенням міжнародного права арешт рахунків посольства Росії в Бельгії та постійного представництва Росії при ЄС у Брюсселі.

МЗС Росії зажадало від Брюсселя забезпечити нормальну роботу російських установ на території Бельгії. В іншому разі Москва обіцяє вжити «адекватних заходів» щодо бельгійського майна на російській території.

XS
SM
MD
LG