Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі поранили 7 українських військових – Лисенко


Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко
Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі поранені сім українських військових, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, найгарячіше було на донецькому напрямку.

«Бойовики не залишають спроб просунутись углиб території України під Мар’їнкою – в цьому районі відбулося два бойових зіткнення. Бойовики активно використовують важке озброєння – 120-міліметрові міномети та 122-міліметрову артилерію, а також бронетехніку», – повідомив Лисенко у суботу, 20 червня.

Андрій Лисенко повідомив, що вночі бойовики випустили з ракетних систем залпового вогню «Град» у місто Попасна на Луганщині 40 снарядів.

«Кілька снарядів влучили у житловий квартал, зруйнувавши дві квартири. На щастя, ніхто не постраждав, а наші військові оперативно допомогли місцевим мешканцям», - додав речник Адміністрації президента.

Сьогодні бойовики ще не повідомляли про оперативну ситуацію на територію, яку вони контролюють. Учора сайти сепаратистів звинувачували Збройні сили України в обстрілах Донецька 19 червня з боку Мар’їнки.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG