Доступність посилання

ТОП новини

Бійці спецпідрозділу «Торнадо» залишили базу на Луганщині – МВС


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Бійці спецпідрозділу «Торнадо» залишили свою базу на Луганщині, повідомляє прес-служба МВС.

Заступник глави МВС Сергій Яровий повідомив, що бійці роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» виконали вказівку керівництва МВС і повним складом залишили територію школи №32 в місті Привілля Луганської області.

Прес-служба глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації також повідомила, щорота «Торнадо» і батальйон «Чернігів» виведені з Луганської області.

17 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії: побої, катування, спричинення тілесних ушкоджень і особливо жорстоке сексуальне насильство за вказівкою й безпосередньої участі командира роти Руслана Онищенка.

Матіос також заявив, що після затримання підозрюваних порушників підрозділ вийшов із покори владі і погрожує відкрити вогонь на ураження в разі спроби наблизитися до місця дислокації роти для здійснення там процесуальних дій, у чому має підтримку декого з народних депутатів.

У роті у відповідь пов’язали затримання її командира з діяльністю підрозділу щодо затримання потягів, які, на думку бійців, «везуть контрабанду» на окуповані території чи з них. Бійці роти також відмовлялися здавати зброю і дозволити проводити обшуки.

Після цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що підписав наказ про розформування роти «Торнадо».

XS
SM
MD
LG