Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина доповідає про готовність фортифікаційних споруд на межі з зоною АТО


Дніпропетровська область першою серед областей України завершила зведення фортифікаційних споруд на межі з зоною АТО, повідомили у Дніпропетровській облдержадміністрації.

За словами голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, оборонні споруди будували понад 800 робітників. Частина об’єктів фортифікації розташована безпосередньо в зоні бойових дій, відтак понад 400 дніпропетровців виявили мужність і працювали на будівництві від початку до кінця, сказав він.

«Люди, які будували фортифікації, продемонстрували високий рівень жертовності та самовідданості», – заявив Резніченко й пообіцяв будівельникам «Східного щита» нагороди.

За повідомленням ОДА, масштабний проект реалізували за три місяці. Щоб виконати план, зокрема, на цілодобовий режим роботи були переведені три заводи залізобетонних виробів.

Фортифікаційні споруди – це складний комплекс із опорними пунктами та інженерними загорожами, окопами та спеціальними укриттями для техніки та особового складу. Для їхнього будівництва Дніпропетровщина використала понад 2,6 тисячі залізобетонних виробів, 4,6 тисяч кубічних метрів лісу. На ці роботи було витрачено 47 мільйонів гривень із державного бюджету.

У квітні 2015 року новопризначений голова ОДА Валентин Резніченко заявив, що Дніпропетровська область будує найбільшу кількість фортифікаційних споруд, щоб захистити себе від агресії зі сходу, – 49 споруд. За його словами, 23 з них – це перша лінія оборони, решта – друга лінія.

Загальна вартість будівництва всіх оборонних споруд оцінюється приблизно в 1 мільярд гривень.

XS
SM
MD
LG