Доступність посилання

ТОП новини

Лідери країн ЄС узгодили розселення на своїй території 40 тисяч біженців з Італії і Греції –Туск


Угорська поліція затримує мігрантів біля міста Сеґеда на кордоні з Сербією, 24 червня 2015 року
Угорська поліція затримує мігрантів біля міста Сеґеда на кордоні з Сербією, 24 червня 2015 року

Лідери країн Європейського союзу погодилися упродовж двох років розселити на своїй території 40 тисяч біженців, які нині перебувають в Італії та Греції, враховуючи побажання тих країн, які проти зобов’язань розміщувати в себе мігрантів. Про це заявив за підсумками першого дня саміту країн ЄС в Брюсселі президент Європейської ради Дональд Туск.

«Лідери погодилися, що 40 тисяч нужденних будуть переселені з Греції та Італії в інші країни у найближчі два роки. Міністри завершать схему до кінця липня», – сказав Туск.

При цьому він наголосив, що ще щонайменше 20 тисяч мігрантів розподілять пізніше. Туск сказав, що коли йдеться про зобов’язання країн-членів з прийому біженців, то для Угорщини і Болгарії може бути зроблено виняток.

Офіційний Брюссель оголосив про намір розмістити на території ЄС близько 40 тисяч біженців згідно із системою квот. Право прихистку першочергово планують надавати тим, хто залишив свої будинки через збройні конфлікти в рідних країнах. Деякі держави ЄС, як-от Угорщина, висловили протест проти такого рішення, мотивуючи це тим, що і так не можуть впоратися з масовим нелегальним потоком мігрантів у своїх країнах.

У Брюсселі у четвер і п’ятницю проходить у саміт країн ЄС з проблем міграції, референдуму щодо перебування Великобританії у співдружності, долі грецьких боргів, а також безпекових питань, викликаних російською агресією.

XS
SM
MD
LG