Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики впродовж дня близько 20 разів порушували режим тиші


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі Ато повідомляють, що упродовж середи бойовики дещо знизили свою бойову активність на Донбасі, порушуючи режим тиші близько 20 разів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Фейсбуку.

«Кремлівські найманці й далі застосовують проти наших захисників заборонене мінськими домовленостями озброєння. Найнапруженішою ситуація залишається поблизу окупованого Донецька та на підступах до Маріуполя. Зокрема, населені пункти Піски, Опитне, Мар’їнку, Красногорівку та шахту «Бутовка» бандити неодноразово обстрілювали із мінометів різних калібрів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. На Луганщині під вогонь ворожих мінометів потрапило Золоте, а по населеному пункту Расадки бойовики били із гранатометів. Майорськ вчергове обстріляли зі стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

В АТО також заявили про стрілянину в Широкиному та Бердянському.
Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод. Зокрема, за їхніми словами, українські військові за минулу добу здійснили 26 порушень режиму припинення вогню.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG