Доступність посилання

ТОП новини

У Росії занепокоєні, що Київ не хоче домовлятися з сепаратистами


У Росії заявляють, що небажання української влади домовлятися з сепаратисти на Донбасі є «тривожним».

«Ситуація тривожна, оскільки спостерігається тенденція – нинішня українська влада, починаючи з держперевороту, регулярно демонструє небажання домовлятися», – заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у п’ятницю, 3 липня, у Москві.

За словами Сергія Лаврова, пропозиції української влади щодо змін до Конституції, не відповідають Мінським домовленостям. Він закликав Захід тиснути на українську владу з метою виконання мирних угод.

1 липня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект змін до Конституції у частині децентралізації влади. Згідно з документом, Київ поступиться регіонам частиною повноважень і управління фінансовими ресурсами. Однак, як напередодні повідомив Порошенко, поправки не передбачають «ніякого особливого статусу» для територій, підконтрольних «ДНР» і «ЛНР».

Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що ні з ним, ні з лідером луганських сепаратистів Ігорем Плотницьким консультації щодо змін до Конституції не проводилися. Відтак, зазначив Захарченко, на території, яку він вважає підвладною «ДНР», 18 жовтня відбудуться «місцеві вибори».

Президент Порошенко наголосив, що спроби провести «місцеві вибори» на тимчасово окупованих територіях Донбасу означатимуть порушення російською стороною досягнутих у Мінську угод.

Вашингтон виступає проти проведення 18 жовтня 2015 року місцевих виборів на територіях, контрольованих угрупованням «ДНР». Такі плани розкритикували і у Німеччині.

XS
SM
MD
LG