Доступність посилання

ТОП новини

Поліція розібрала барикади на проспекті Баграмяна в Єревані


Барикади зі смітників на проспекті Баграмяна в Єревані, 3 липня 2015 року
Барикади зі смітників на проспекті Баграмяна в Єревані, 3 липня 2015 року

Вірменська поліція розібрала барикади на проспекті Баграмяна в Єревані. Як повідомляє вірменська служба Радіо Свобода, це сталося за кілька годин до закінчення терміну ультиматуму, висунутого владі учасниками цілодобової акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію, що триває на проспекті вже близько двох тижнів.

Поліція дала кільком десяткам демонстрантів 40 хвилин на те, щоб вони самі розібрали барикади, в той же час виставивши поліцейський кордон між сміттєвими баками, з яких були побудовані барикади, і учасниками протесту.

Один із координаторів акції протесту Давид Санасарян закликав поліцію дати протестувальникам час до 21:00, щоб вони на вечірньому мітингу вирішили, що робити далі. Він підкреслив, що вважає дії поліції провокацією і що відповідальність за наслідки даних дій будуть нести політичні влади країни.

Тим часом, заступник керівника поліції Вірменії Унан Погсояні закликали учасників акції протесту перенести свою акцію на прилеглу площу Свободи або продовжити протест на проспекті Баграмяна, але не на його проїжджій частині.

Тим часом, кілька десятків протестувальників сіли на асфальт, співаючи патріотичні пісні та скандуючи «Ми господарі своєї країни!» та інші гасла.

Після того, як поліцейські розібрали барикади, демонстранти продовжували залишатися на проїжджій частині проспекту Баграмяна, незважаючи на заклики поліції.

На вихідних учасники протесту поставили владі ультиматум, давши термін до вечора понеділка на виконання їхніх вимог. Інакше, вони обіцяють почати так звану акцію «крок вперед», пересуваючи свої барикади ближче до будівлі президентської адміністрації.

4 липня на мітингу один з координаторів акції перерахував три основні вимоги протестувальників до президента Сержа Сарґсяна: скасувати рішення Комісії з регулювання суспільних послуг про підвищення тарифів на електроенергію; покарати тих, хто віддав наказ застосувати силу при розгоні демонстрації 23 червня; переглянути чинні тарифи на електроенергію в бік їх зниження.

XS
SM
MD
LG