Доступність посилання

ТОП новини

Президент побачив політичну волю парламенту змінити Конституцію і закони


Петро Порошенко (л) і голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі (с), Одеса, 8 липня 2015 року
Петро Порошенко (л) і голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі (с), Одеса, 8 липня 2015 року

Президент Петро Порошенко заявив, що, на його думку, Верховна Рада має політичну волю для того, щоб ухвалити проект змін до Конституції в частині децентралізації і закон про місцеві вибори за відкритими списками, що забезпечить чесне волевиявлення громадян.

Як сказав голова держави на нараді з головами обласних державних адміністрацій, що відбулася в Одесі, парламент має розглянути проект конституційних змін без зволікань, а також проголосувати за новий закон про місцеві вибори.

«Всі мають розуміти і працювати для того, щоб врахувати волю народу», – наводить слова Порошенка його прес-служба.

Президент також наголосив, що вважає за доцільне провести вже в четвер, 9 липня, голосування про те, щоб скасувати недоторканність народних депутатів і обмежити імунітет суддів.

За його словами, він буде просити поставити ці питання на голосування, бо «те, що зараз відбувається з розслідуванням злочинів народних депутатів і суддів, не витримує ніякої критики».

«Із одного боку, злочинців відпускають під заставу, а з іншого – поки доходить справа до того, щоб їх затримали, вони вже далеко за межами країни», – сказав Петро Порошенко, зауваживши, що такого стану справ українське суспільство далі не терпітиме.

Зміни до Конституції в частині децентралізації мають бути ухвалені до кінця року – це передбачають, зокрема, мінські домовленості про врегулювання в частині сходу України. Також цієї осені в Україні мають відбутися місцеві вибори; нині чинний закон про них називають недосконалим.

XS
SM
MD
LG