Доступність посилання

ТОП новини

У Києві черговою акцією підтримали Кольченка, якого судять у Росії


Під посольством Росії в Україні відбулася чергова акція солідарності з кримчанином Олександром Кольченком, якого разом із режисером Олегом Сенцовим судять у Росії за підозрою в організації терактів у Криму.

Біля будівлі посольства зібралися близько десятка активістів, які скандували «Права людей понад усе», «Свободу Олександру Кольченку».

Як пояснив проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» один із активістів, юрист Георгій Сандул, пікет вирішили провести в той день і в той час, коли в Росії почалися закриті судові слухання у справі Кольченка і Сенцова.

«Ми збиралися багато разів з тих пір, як 14 травня минулого року Олександра Кольченка викрали співробітники ФСБ. Це, в першу чергу, символічна акція, ми хочемо показати, що є люди, які роблять ту ж справу, що і Олександр, і показуємо, що людям не байдуже», – сказав активіст.

Активісти стверджують: закриті процеси щодо Кольченка свідчать про те, що «справа сфабрикована».

Із російського посольства до активістів ніхто не виходив, за акцією спостерігали правоохоронці.

У російському Ростові-на-Дону 9 липня Північно-Кавказький окружний військовий суд почав розгляд кримінальної справи українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка, яких звинувачують в організації терористичних актів у Криму. Оскільки засідання буде закритим, на нього не зможуть потрапити українські дипломати. МЗС України вже висловило свій протест з цього приводу.

Сенцов і Кольченко були заарештовані в травні 2014 року.

XS
SM
MD
LG