Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська з-під Пісків доставили поранених бійців у тяжкому стані – лікар


До Дніпропетровська доправили 8 поранених бійців із зони АТО, з-під селища Піски, що на Донеччині; стан чотирьох з них – важкий, ще чотирьох – украй важкий, повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Чотирьом із доправлених до лікарні військовим уже зробили операції.

«Усі зазнали мінно-вибухових поранень. Один із поранених наразі перебуває в операційній нейрохірургічного відділення. Ми сподіваємось, що ми їх усіх врятуємо. Є необхідність в операціях ще для двох бійців, операційні не встигають, бригади хірургів весь час готуються до операцій», – розповів Сергій Риженко.

За його даними, пізніше в середу, 15 липня у Дніпропетровську очікують іще один борт із пораненими бійцями. Кількість бійців поки не називають.

З початку проведення АТО лікарні Дніпропетровської області прийняли понад 5,3 тисячі поранених бійців. Майже 2,3 тисячі з них було екстрено прооперовано. На лікування бійців АТО з обласного бюджету вже спрямували майже 22 мільйони гривень. Крім того, фінансування у сумі 4,3 мільйона гривень надійшло з резервного фонду Державного бюджету. Медикаменти, обладнання та витратні матеріали на суму близько 10 мільйонів гривень надали медзакладам Дніпропетровщини й волонтери.

Раніше в середу, 15 липня, речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомляв, що за минулу добу внаслідок бойових дій загинули 8 українських військовослужбовців і 16 були поранені.

XS
SM
MD
LG