Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики з мінометів обстріляли Луганську ТЕС, більша частина області без світла


У вівторок, 28 липня, проросійські бойовики на Донбасі із мінометів обстріляли Луганську ТЕС, у результаті чого більша частина Луганської області залишилася без електропостачання. Про це йдеться в повідомленні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації на сторінці у Фейсбуку.

«Сьогодні, 28 липня, зранку була обстріляна з мінометів ДТЕК Луганська ТЕС. У результаті обстрілу відключився енергоблок № 13, ще один ще працює. Більша частина Луганської області залишилася без світла. Енергетики наразі намагаються запустити додатковий енергоблок», – мовиться в повідомленні.

Як повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, «ремонтні бригади роблять все можливе, щоб якнайшвидше відновити електропостачання».

В ніч на понеділок бойовики обстріляли Вуглегірську ТЕС у Світлодарську, через що станція, яка забезпечує електричною енергією північно-східні регіони України, зупинила свою роботу.

МЗС України звернулося до Росії з вимогою зупинити підтримуваних нею бойовиків на Донбасі, які знищують «критичні об’єкти інфраструктури України», серед яких назвала Вуглегірську ТЕС, електростанцію у місті Щастя, газопровід у Ясинуватій, водопровід у Станиці Луганській, що за останній період зазнали атак сепаратистів. Сепаратисти на заяви української сторони про обстріл об’єктів реагують звинуваченнями у відповідь.

XS
SM
MD
LG