Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина заявляє про пошкодження бойовиками газопроводу неподалік кордону з Іраном


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

Міністр енергетики Туреччини Танер Їлдиз заявляє, що в результаті нічної атаки бойовиків було пошкоджено газопровід в південно-східній Туреччині неподалік кордону з Іраном.

Їлдиз зазначив, що у вчинені вибуху на газопроводі в провінції Агрі, приблизно за 15 кілометрів від кордону з Іраном, звинувачують курдських бойовиків.

Державна газова компанія Туреччини Botaş заявила, що впродовж 28 липня на газопроводі триватимуть ремонтні роботи, втім, як довго вони протривають, невідомо.

Ділянка трубопроводу протяжністю в понад 2,5 тисячі кілометрів проходить через південний схід Туреччини і через місто Тебріз на північному заході Ірану з’єднується зі столицею Туреччини Анкарою.

Вибухи на трубопроводі кілька разів здійснювали раніше бійці зі збройного угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану» (РПК). Її представники минулого тижня заявили, що їхнє припинення вогню з Туреччиною фактично закінчилося після того, як турецькі повітряні сили завдали ударів по базі РПК на півночі Іраку. Туреччина також ініціювала придушення активності курдів по всій країні і розпочала також авіаудари по бойовиках угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

XS
SM
MD
LG