Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські війська і курдські сили визволили від ісламістів важливе місто – правозахисники


Боєць курдського ополчення на позиції в місті Аль-Хасака, архівне фото
Боєць курдського ополчення на позиції в місті Аль-Хасака, архівне фото

Сирійські правозахисники, що базуються в Лондоні, повідомили, що у вівторок сирійські урядові війська, з одного боку, і сили курдського ополчення, з іншого повністю визволили від бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» місто Аль-Хасака, центр однойменної провінції на північному сході Сирії.

Тепер частину міста контролюють урядові війська, іншу частину – їхні противники з лав місцевих курдів. Але і ті, й інші протистоять «Ісламській державі».

За даними згаданих правозахисників із групи «Сирійська обсерваторія прав людини», в боях за місто загинули не менш як 287 ісламістів, із них принаймні 26 неповнолітніх, яких ісламісти активно залучають до своїх лав. Також загинули десятки курдських бійців ополчення «Загони народної самооборони», відомого за абревіатурою YPG; про втрати урядових сил не повідомляють.

Тристоронні бої за контроль над містом тривали зі змінним успіхом сторін уже майже рік, відколи угруповання «Ісламська держава» захопило частину Аль-Хасаки в серпні 2014 року.

XS
SM
MD
LG