Доступність посилання

ТОП новини

Іракські курди закликали турецьких курдів залишити північ Іраку


Президент Іракського Курдистану, курдської автономії на півночі Іраку, Масуд Барзані закликав бойовиків збройного угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану» залишити північ Іраку, щоб відвернути повітряні удари турецьких військ і загибель цивільних.

Його заява оприлюднена через кілька годин по тому, як унаслідок чергового удару турецьких військових літаків по повстанських таборах турецьких курдів на півночі Іраку, у східній частині Іракського Курдистану загинули не менш як шість людей.

У п’ятницю голова відділу зовнішніх зносин Іракського Курдистану Фалах Мустафа Бакір розкритикував сепаратистську «Робітничу партію Курдистану» за зрив її перемир’я з Туреччиною, але також критикував і воєнну відповідь із боку Анкари.

Туреччина останніми днями завдає ударів по таборах повстанців-курдів із Туреччини, з лав «Робітничої партії Курдистану», влаштованих на території Іраку, на територіях, де теж живуть курди. Така відповідь Анкари на низку нападів на військових і працівників поліції, які здійснили перед тим у Туреччині курдські сепаратисти, тим самим поклавши край нестійкому перемир’ю, що діяло з 2013 року. Тоді, за умовами того перемир’я, бойовики з лав турецьких курдів відійшли з Туреччини в сусідні гірські райони Іракського Курдистану і зупинили збройну боротьбу проти Туреччини.

XS
SM
MD
LG