Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі суд заборонив проведення «Маршу Рівності»


Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити в Одесі вуличну ходу представників ЛГБТ-спільноти, яка була запланована в рамках фестивалю «Одеса Прайд 2015».

Відповідний позов подала Одеська міська рада.

За словами представників оргкомітету фестивалю, позов було задоволено частково, заборонили лише вуличну ходу 15 серпня.

У позові головною причиною для заборони вуличної акції називалися можливі провокації та сутички, адже в день ходи в Одесі заплановано проведення футбольного матчу.

«14 серпня в Одесі відбудеться матч «Шахтар – Дніпро». Вже зараз у місті підсилено заходи безпеки, збільшилась кількість патрулів. Однак задля забезпечення громадського правопорядку, ми рекомендували міській владі заборонити проведення Маршу рівності в місті», – заявив кореспонденту Радіо Свобода представник одеської міліції Євген Рудковський.

Також правоохоронні органи зазначають, що організатори ходи не повідомили про запланований маршрут маршу.

Раніше повідомлялося, що задля забезпечення безпеки при проведенні Маршу рівності, на території міста забезпечення охорони громадського порядку будуть здійснювати понад триста співробітників міліції.

Натомість організатори фестивалю заявляють, що представники міліції радять власникам приміщень, де проводяться заходи фестивалю, відмовляти в оренді. В одеській міліції подібні звинувачення спростовують, називаючи такі дії незаконними.

«Одеса Прайд-2015» – фестиваль, в рамках якого запланований «Марш рівності», триватиме з 14 до 16 серпня. Під час проведення аналогічного заходу в Києві виникли сутички між противниками проведення «Маршу рівності» та правоохоронцями, у результаті сутичок постраждали 11 людей.

XS
SM
MD
LG