Доступність посилання

ТОП новини

На Волині відкритий реконструйований прикордонний підрозділ «Грабове»


Прикордонники в Грабовому отримали європейську заставу (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

У Волинській області в селі Грабове на українсько-польському кордоні після реконструкції 13 серпня відкрилася прикордонна застава.

Прикордонники відтепер мають сучасний транспорт для перевезення персоналу, тепловізори, квадроцикли, снігоходи, нові патрульні автомобілі. Але охоронці кордону отримали не лише техніку, а й комфортні умови служби і проживання, зокрема, чотири службових квартири, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Події передувало повне переобладнання тридцяти споруд прикордонного пункту та його постів, заміна водних та теплових комунікацій, побудова нової котельні.

Реконструкція відбулася в рамках міжнародного проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби за програмою транскордонного співробітництва «Україна – Польща – Білорусь».

Вартість робіт і матеріалів склала 5,8 мільйона гривень, з них переважна більшість – кошти, надані Євросоюзом. Деякі технічні засоби – такі, як американський автомобіль для перевезення патрульних, прикордонники отримали в подарунок.

У відкритті оновленого прикордонного пункту взяли участь голова Держприкордонслужби, генерал-полковник Віктор Назаренко, генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, прикордонний уповноважений Республіки Польща по Надбужанській ділянці Вальдемар Скарбек.

Дев’ятеро прикордонників з цієї застави брали участь у бойових діях на Донбасі. Один із них, молодший сержант Сергій Кирийчук, загинув під час виконання військового обов’язку в зоні АТО.

Завданням прикордонників на мирній західній ділянці кордону є боротьба з нелегальною міграцією та контрабандою. Віднині українські і польські прикордонники на цій ділянці перебувають в абсолютно рівних умовах, наголосив прикордонний уповноважений Республіки Польща по Надбужанській ділянці Вальдемар Скарбек.

XS
SM
MD
LG