Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відкрили доступ до пляжу, незаконно привласненого екс-міністром Злочевським − Саакашвілі


Ukraine- Odessa's beach
Ukraine- Odessa's beach

В Одесі сьогодні відкрили доступ для населення на пляж, незаконно привласнений екс-міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським. Глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прибув в прибережну зону − в районі Дачі Ковалевського, де продемонстрував громадськості і журналістам великий пляж. Останній, за словами Саакашвілі, привласнив колишній міністр в уряді Миколи Азарова − Злочевський, який також є власником компанії «Інфоксводоканал», що постачає мешканців Одеси та передмістя питною водою.

На даній ділянці, протягом років закритій парканом, є також 3-поверхова вілла.

«Приголомшливий пляж в Одесі прихопив колишній міністр Злочевський, який побудував свою віллу за рахунок «Інфоксводоканала». Він покрив басейни вілли маскуванням, щоб заховати їх від камер безпілотників, якими останнім часом волонтери вивчають цю територію», − заявив голова ОДА. За його словами, коли співробітники обладміністрації прийшли оглянути дану територію, охорона їх запевнила, що тут − лабораторія. При цьому, раніше, понад місяць тому, ОДА направила на адресу мерії відповідний запит, вказавши на необхідність забезпечення безперешкодного доступу громадян на розташований тут пляж.

Микола Злочевський − колишній депутат Верховної Ради України, власник газодобувної компанії Burisma Holdings, займав керівні посади в комерційних і державних структурах, включаючи ЗАТ «Укрнафтосервіс», Державний комітет природних ресурсів, Державний комітет України з матеріального резерву. Його ім`я пов`язують з ТОВ «Інфокс».
У січня 2015 року Генпрокуратура оголосила Злочевського в розшук, його звинувачують, зокрема, в незаконному збагаченні.

Крім того, власником Zlocci – нового бренду, під вивіскою якого вже півроку в центрі Києва продають дороге чоловіче взуття зі шкіри страуса і крокодила, найімовірніше, є також Микола Злочевський. Про це йдеться у матеріалі програми «Схеми» Радіо Свобода і Першого Суспільного.

XS
SM
MD
LG