Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі українських активістів після двогодинного затримання відпустили


Сімферополь, 24 серпня 2015 року
Сімферополь, 24 серпня 2015 року

Активістів, яких 24 серпня затримала поліція біля пам’ятника Шевченку у Сімферополі, відпустили без оголошення претензій. Про це «Крим.Реалії» повідомили один із затриманих – представник Українського культурного центру Леонід Кузьмін.

За його словами, співробітники поліції біля пам’ятника попросили його і ще деяких активістів проїхати у райвідділ «для встановлення особи».

«Я пробув там близько двох годин після чого мене відпустили, без пред’явлення претензій, все гаразд», – запевнив Кузьмін.

Серед затриманих українських активістів – і Леонід Терлецький, який прийшов покладати квіти до пам’ятника у вишиванці. Про своє затримання він пізніше написав у Facebook.

Сьогодні, у День незалежності України у Криму до пам'ятника Шевченку покладали квіти. Біля пам’ятника чергували представники поліції, люди у штатському, була помічена і так звана самооборона. Деяких просили проїхати у райвідділ поліції для встановлення особи. Серед них і знімальна група українського телеканалу «Інтер».

Пізніше з’явилася інформація про затримання представників Українського культурного центру.

Громадські активісти у Сімферополі планували провести акцію на честь Дня Незалежності України, однак міська адміністрація Сімферополя відмовилася її узгоджувати.

XS
SM
MD
LG