Доступність посилання

ТОП новини

Перемир’я на Донбасі є передумовою для політичного процесу – голова ОБСЄ


Голова ОБСЄ Івіца Дачич
Голова ОБСЄ Івіца Дачич

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич заявляє, що припинення вогню на Донбасі є головною передумовою для подальшого політичного процесу.

«Повне припинення вогню і відведення важкого озброєння є передумовами для припинення насилля, запобігання нещасних випадків з цивільними і повернення до нормального життя, особливо у районі лінії зіткнення», – заявив Дачич у середу, 2 вересня, після брифінгу з представником ОБСЄ у Тристоронньої групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мартіном Сайдіком та головою СММ ОБСЄ в Україні Ертугрулом Апаканом.

Івіца Дачич наголосив на необхідності посилити зусиль задля знаходження політичного вирішення ситуації на Донбасі у відповідності з мінськими домовленостями.

2 вересня заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ заявив, що спостерігачі не можуть підтвердити повне припинення вогню 1 вересня на Донбасі.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

1 вересня відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони конфлікту на Донбасі повністю дотримуються режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG