Доступність посилання

ТОП новини

В Угорщині оголосили про рекордну кількість нелегальних мігрантів


Мігранти на кордоні Сербії й Угорщини, 10 вересня 2015 року
Мігранти на кордоні Сербії й Угорщини, 10 вересня 2015 року

Міграційна служба Угорщини повідомила про рекордну кількість нелегальних мігрантів. За її даними, сербсько-угорський кордон поблизу КПП Реске за останню добу перетнуло 3600 вихідців із Близького Сходу, Азії та Африки. З початку 2015 року загальна кількість біженців, що перетнули кордони Угорщини, сягнула майже 180 тисяч.

Водночас поліція східноавстрійського регіону Бурґенланд, до якого з Угорщини пішки щодня масово переходять мігранти, щоб транзитом потрапити до Німеччини, навела цифру у 8000 осіб. Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що компанія-власник австрійського автобану А-4 повністю перекрила рух із Угорщини на цьому шосе у п’ятницю.

За прогнозами голови угорської дипломатії Пейтера Сійярто, Угорщина до кінця цього року може стикнутися з тим, що потік нелегальної міграції через цю країну сягне 400–500 тисяч осіб. Цю думку він озвучив, перебуваючи на зустрічі представників східноєвропейських країн із питань міграції у столиці Чехії Празі.

Також у п’ятницю, 11 вересня в Будапешті голова уряду Угорщини Віктор Орбан зустрівся в парламенті з Манфредом Вебером, керівником фракції Європейської народної партії в Європейському парламенті. Відповідаючи на запитання журналістів, Орбан заявив, що за умови, коли Греція не може захистити свої кордони від напливу нелегальних мігрантів, Євросоюз повинен виробити правовий механізм, який би дозволив за допомогою спільних поліцейських та прикордонних підрозділів реально захищати кордони цієї країни-члена Євросоюзу. Цю думку також підтримав Манфред Вебер.

Зі свого боку, Віктор Орбан пообіцяв обговорити цю ідею зі своїми колегами, головами урядів країн-членів ЄС. Він вважає, що коли такого правого механізму в Євросоюзі не існує, то його треба негайно створювати.

Нині ЄС переживає найгіршу кризу з напливом мігрантів у своїй історії.

XS
SM
MD
LG