Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія і США розширили розслідування у справі про корупцію в ФІФА


Генеральний прокурор Швейцарії Міхаель Лаубер повідомив, що в перебігу розслідування справи про корупцію в Міжнародній федерації футболу зібрані нові докази, а увагу слідчих привернули до 121 підозрілого банківського рахунку.

Крім того, сказав він, у перебігу розслідування також накладений арешт на майно і житло у Швейцарських Альпах.

Міністр юстиції США Лоретта Лінч, виступаючи разом із ним на прес-конференції в Цюріху, додала, що Сполучені Штати теж розширюють власне розслідування звинувачень щодо корупції в ФІФА. За її словами, завдяки співпраці зі Швейцарією у США очікують, що оголосять нові звинувачення в цій справі проти фізичних і юридичних осіб.

За словами обох посадовців, розслідування нині ще не дійшло й середини.

Наразі Міністерство юстиції США оголосило звинувачення 14 особам, яких підозрюють в отриманні хабарів на загальну суму понад 150 мільйонів доларів протягом 24 років.

Швейцарія, крім того, веде окреме розслідування щодо ймовірності хабарництва в ФІФА у процесі вибору країн, що проводять Чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022 року (це Росія і Катар).

У ФІФА наразі заявляють, що не розглядають можливості змінити цей вибір через підозри в хабарництві.

Через звинувачення в систематичному хабарництві в ФІФА керівник організації Зепп Блаттер, проти якого офіційних звинувачень наразі ще не висували, вже оголосив, що йде у відставку і звільнить посаду в лютому 2016 року.

XS
SM
MD
LG