Доступність посилання

ТОП новини

Рада Європи: Україна має переглянути рішення застосувати санкції до журналістів


Турбйорн Яґланд
Турбйорн Яґланд

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд закликає українську владу переглянути рішення про внесення у список санкцій представників медіа. Про це йдеться у його заяві, поширеній у четвер.

«Ми працюємо з Україною, щоб просувати демократичні реформи. Свобода слова й медіа є фундаментальним правом. Україна має переглянути санкції проти медіа», – наголосив Яґланд.

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня, що запроваджує санкції щодо нового переліку фізичних і юридичних осіб. За версією української сторони, ці особи причетні до дестабілізації ситуації в державі.

У переліку, зокрема, – понад 40 осіб, названих представниками іноземних засобів масової інформації. Окрім співробітників російських і проросійських медіа, у списку також опинилися троє працівників британської телерадіокорпорації «Бі-Бі-Сі», троє іспанських журналістів і один німецький.

17 вересня президент Петро Порошенко доручив вилучити з санкційного переліку співробітників британської телерадіокорпорації «Бі-Бі-Сі».

XS
SM
MD
LG