Доступність посилання

ТОП новини

Симоненко: комуністи підуть на вибори у складі партії «Нова держава»


Петро Симоненко
Петро Симоненко

Представники Комуністичної партії України мають намір брати участь у місцевих виборах 25 жовтня у складі партії «Нова держава», заявляє лідер КПУ Петро Симоненко.

«На сьогоднішній день це вимушений захід», – цитує його прес-служба партії.

Симоненко наголосив, що судові справи щодо заборони КПУ досі розглядаються в судах, «але влада навмисно робить все можливе, щоб не допустити комуністів до виборів».

Партія «Нова держава» входить до Всеукраїнського громадського об’єднання лівих і лівоцентристських партій і громадських організацій «Ліва опозиція», створеного влітку цього року.

До об’єднання, зокрема, увійшли Комуністична партія, Прогресивна соціалістична партія, Союз лівих сил.

Раніше у Міністерстві юстиції заявили, що Комуністична партія України не може бути суб’єктом політичного процесу і брати участь у місцевих виборах.

У липні минулого року міністр юстиції Павло Петренко подав до суду позов про заборону діяльності в Україні Комуністичної партії.

У листопаді 2014-го Окружний адміністративний суд Києва зупинив розгляд позову Мін’юсту про заборону КПУ. Проте у грудні 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу про зупинення провадження в цій справі і направив її до суду першої інстанції для подальшого розгляду. У лютому Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд справи.

Наприкінці березня комуністи заявили, що оскаржують підсудність судові цієї справи.

Наприкінці травня Окружний адмінсуд Києва передав справу до Київського апеляційного адмінсуду.

XS
SM
MD
LG