Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв доручив опрацювати питання санкцій щодо українських авіакомпаній


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив міністерству транспорту опрацювати питання введення заходів у відповідь щодо українських авіакомпаній. Про це повідомила прес-секретар Медведєва Наталія Тімакова.

25 вересня Кабмін заборонив польоти російських авіакомпаній до України, зокрема компаній «Аерофлот» і «Трансаеро». У Державіаслужбі повідомили, що російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня. У Кремлі цей намір української сторони назвали божевіллям.

Міністр транспорту Росії Максим Соколов заявив, що Москва вживатиме заходи у відповідь, якщо Київ закриє повітряний простір для російських компаній. Згодом Соколов сказав, що дві українські авіакомпанії потраплять в російський санкційний список, як тільки Росія отримає офіційні роз’яснення позиції Києва. При цьому він не уточнив, про які українські компанії йдеться.

22 вересня набув чинності указ президента України Петра Порошенкапро застосування санкцій проти Російської Федерації. Ці обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних та понад 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG