Доступність посилання

ТОП новини

На Волині через невиплату зарплат страйкують автодорожники


На Волині через невиплату зарплат страйкують автодорожники
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

На Волині через невиплату зарплат страйкують автодорожники (відео)

На Волині страйкують автодорожники, вони вимагають виплатити заробітну плату, яку їм заборгували.

Протягом години рух автошляхами Волині був перекритий у шести напрямках – до Володимира-Волинського, Горохова, Рівного, Ковеля, Ратного та Ягодина.

Між водіями пасажирських автобусів і учасниками страйку виникали перепалки, водії вимагали звільнити дорогу, а мітингувальники радили їхати іншими шляхами.

Дехто з працівників Волиньоблавтодору не отримує заробленого вже півроку.

За словами заступника начальника служби автомобільних доріг Волинської області Юрія Каленюка, заборгованість перед працівниками підприємства склала 14 мільйонів 300 тисяч гривень.

Представники страйкарів також провели пікет біля стін Волинської облдержадміністрації, у руках вони тримали плакати: «Ні дводенному і триденному робочому тижню», «Служба автомобільних доріг у Волинській області – віддайте зароблені облавтодором 11 мільйонів гривень», «Дорожникам – стабільну роботу, достойну зарплату», «Нові комунальні тарифи – зашморг для родин дорожників».

Спілкуючись з учасниками протесту, директор департаменту інфраструктури Волинської ОДА Іван Мирка заявив, що неодноразово звертався у міністерство з проханням розблокувати рахунки служби автомобільних доріг у Волинській області, заблоковані через судовий позов Броварського шляхо-будівельного управління та виплатити Волиньоблавтодору кошти за виконані роботи.

Голова Волинського об’єднання профспілки працівників шляхових господарств Леонід Тимощук повідомив, що під час пікетів автодорожники спілкувалися телефоном з міністром інфраструктури і транспорту Андрієм Пивоварським. Міністр зазначив, що загалом держава заборгувала автодорожникам 1,7 мільйона гривень.

За словами Пивоварського, у міністерстві підготували проект постанови Кабміну щодо розрахунків з підрядниками, який мають підписати вже на цьому тижні.

14 вересня автодорожники вже перекривали автошляхи Волині.

XS
SM
MD
LG