Доступність посилання

ТОП новини

Єлісєєв: українське питання було і є ключовим у міжнародній безпековій політиці


Костянтин Єлісєєв
Костянтин Єлісєєв

Заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявляє, що українське питання залишається пріоритетом міжнародної безпекової політики. Про це він сказав у відповідь на запитання кореспондента Радіо Свобода про те, чи може активність Росії у Сирії вплинути на підхід Заходу до ситуації в Україні.

«Одним із ключових результатів всіх двосторонніх бесід президента [під час візиту у Нью-Йорк] стало те, що українське питання було і залишається ключовим питанням міжнародної безпекової політики. Немає жодного звʼязку між ситуацією в Україні і тією небезпекою, яка розвивається наразі в Сирії», – зазначив Єлісєєв.

«Дуже важливо, що на сьогодні увага міжнародного співтовариства прикута саме до українського питання, оскільки всі розуміють, що від цього буде залежати безпека процвітання не лише Європи, а й усього світу. Адже своїми діями [в Україні] Росія поставила під сумнів усю архітектуру міжнародної безпеки після Другої світової війни», – додав заступник глави Адміністрації президента.

Москва розпочала завдавати повітряні удари по території Сирії 30 вересня після того, як Рада федерації Росії (верхня палата парламенту) дозволила президенту Володимиру Путіну використовувати російські війська за кордоном.

Росія заявляє, що цілила по позиціях радикальних ісламістів, але американські представники та сирійські опозиційні групи кажуть, що бомби влучили по територіях, які угруповання «Ісламська держава» не контролює. За повідомленням антиасадівської коаліції, внаслідок цих авіанальотів загинули 36 цивільних, серед яких п’ятеро дітей.

XS
SM
MD
LG