Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі жоден український військовий не загинув, один поранений, повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Учора вранці поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області через Сіверський Донець переправилася ворожа ДРГ. Сили АТО оперативно виявили загін противника, і змусили його відступити. Під час переслідування противника було поранено 1 українського військовослужбовця», – зазначив він.

За словами Лисенка, за минулу добу не зафіксували жодного обстрілу українських позицій з боку сепаратистів, водночас вчора у зоні АТО було 3 польоти безпілотників проросійських бойовиків.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що за минулу добу не зафіксували порушень режиму припинення вогню з боку нібито українських силовиків, а в угрупованні «ЛНР» про ситуацію на території, яку вони контролюють не повідомляють.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Від цього часу режим припинення вогню переважно підтримується, а сторони конфлікту повідомляли про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG