Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрилася виставка німецьких вчених на межі науки та мистецтва


Німецьке посольство презентувало виставку на межі науки та мистецтва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Німецьке посольство презентувало виставку на межі науки та мистецтва

У четвер ввечері у Дніпропетровську, у художньому музеї, Посольство Німеччини в Україні відкрило виставку світлин на межі науки та мистецтва – «Картини зі світу науки». На ній представили півсотні великоформатних фотографій, зроблених ученими під час їхніх наукових досліджень в різних галузях біології, хімії та астрономії.

Матеріали для виставки надало німецьке наукове товариство імені Макса Планка. За словами організаторів, частину картин німецькі дослідники зробили, використовуючи мікроскоп та тисячократне збільшення об’єктів, частину – створили, залучаючи комп’ютерне моделювання.

На світлинах – барвисті природні та штучні явища, моделі та істоти, небачені кольорові та світлові ефекти процесів, що відбуваються на рівні клітин, молекул, атомів.

Приміром, відзначають відвідувачі виставки, світлина «блокування» бактерії туберкульозу в організмі людини, яку вдалось зняти вченим, нагадує футуристичну квітку, а знімок крапельок солі всередині желеподібних структур – ромашкове поле.

За словами мистецтвознавців Дніпропетровського художнього музею, ці світлини, які показують, яким дивним митцем є природа, мають також художню цінність: вони можуть надихати як професійних художників, так і початківців.

Виставка адресована широкому загалові, але передусім, за словами представників Консульства ФРН у Дніпропетровську, передусім розраховують на молодь, школярів.

«Картини зі світу науки» у дніпропетровському музеї демонструватимуть до 19 листопада. Німецька сторона оголосила, що опісля цього частину світлин передасть в дарунок Національному гірничому університету, що в Дніпропетровську.

XS
SM
MD
LG