Доступність посилання

ТОП новини

Москва заперечила слова чеського міністра про можливе фінансування Росією перевезень біженців до ЄС


Мартін Стропницький
Мартін Стропницький

Речник Кремля Дмитро Песков назвав безпідставними слова міністра оборони Чехії Мартіна Стропницького, який припускав, що Росія може фінансувати перевезення біженців до кордонів Європейського союзу.

«Якщо ці слова справді були сказані, вони є щонайменше дивними», – заявив Песков.

Сам Стропницький у понеділок не відповів на запитання чеської преси, чи й далі він наполягає на своїх словах, із якими він виступив у суботу, пославшись на дані міністра оборони Угорщини Іштвана Шимічка.

Шимічко вже заперечив, що говорив про це чеському колезі.

Стропницький заявляв у суботу в газетному інтерв’ю, що має інформацію про те, що «на терени Балкан були в чималій кількості доставлені автобуси для «доставки людей до вимріяного шенгенського кордону». «Ніхто не знає, звідки вони там узялись, але доволі правдоподібно, що вони були фінансовані Росією», – заявив чеський міністр, додавши, що має цю інформацію від угорського колеги, й наголосивши: «Не можу її на сто відсотків підтвердити, але не маю й підстав їй не вірити».

Чехія направляє у вівторок, 13 жовтня, групу з 21 вояка до Угорщини, щоб надати сусідній країні допомогу в охороні шенгенського кордону. Крім військових, в Угорщину від’їжджають вантажні автомобілі, польові кухні.

XS
SM
MD
LG