Доступність посилання

ТОП новини

Уряд схвалив постанову щодо заборони перевірок ЗМІ під час виборів


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабмін схвалив постанову про запровадження мораторію на проведення перевірок діяльності засобів масової інформації у період до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 році. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

З пропозицією схвалити таку постанову під час засідання уряду до Яценюка звернувся міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

«Давайте урядовою постановою до моменту проведення виборів звернемося до всіх органів державної влади щодо того, щоб заборонити проведення перевірок засобів масової інформації», – звернувся Яценюк до членів уряду.

Напередодні голова Верховної Ради України Володимир Гройсман звернувся до прем’єр-міністра України, керівництва Державної фіскальної служби України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням запровадити мораторій на проведення перевірок ЗМІ перед місцевими виборами.

9 жовтня Верховна Рада не проголосувала за постанову про припинення проведення перевірок засобів масової інформації напередодні місцевих виборів. У сесійній залі не знайшлося достатньої кількості депутатів для ухвалення постанови. Документ мав на меті рекомендувати Державній фіскальній службі і Нацраді з питань телебачення і радіомовлення скасувати графіки перевірки ЗМІ у передвиборний період. У неухваленій постанові також були рекомендації Кабінетові міністрів проконтролювати дотримання цих рекомендацій.

XS
SM
MD
LG