Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про виявлення в зоні АТО трьох схованок із засобами ураження


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Протягом останніх діб в зоні АТО виявили та знешкодили три схованки із засобами ураження, повідомляє прес-служба СБУ.

Як заявляють у відомстві, у місті Лисичанськ співробітники штабу знайшли 10 протипіхотних мін МОН-50, решта арсеналу була поблизу села Марківка Луганської області, де вилучили ще 2 протипіхотні міни МОН-50, автоматичну зброю, понад 3 тисячі набоїв різного калібру, понад 3 кілограми тротилу, майже три десятки гранат, гранатомети РПГ-7В, РПГ-22, РПГ-26, постріли до них та пульти дистанційного управління.

Пізніше працівники СБУ виявили ще один схрон із засобами ураження поблизу села Первомайське на Донеччині, вилучили тротилові шашки, 7 гранат, електродетонатори, запали та набої до автомату.

«Поблизу населеного пункту Іванград Донецької області було виявлено схрон в одній із печер. У ньому, крім гранат, запалів та тротилових шашок, зберігалась пластина динамічного захисту з вмістом пластикової вибухівки; різьбові електродетонатори, саморобні запалювальні трубки, а також шматок мапи із зображенням міста Горлівка та бланк перепустки одного з координаційних центрів з відтиском мокрої печатки», – йдеться у повідомленні СБУ.

Тривають оперативно-слідчі дії.

З початком проведення АТО в Україні збільшився обіг нелегальної зброї. Останнім часом почастішали повідомлення про затримання з такою зброєю або про вибухи з використанням такої зброї.

XS
SM
MD
LG