Доступність посилання

ТОП новини

Керрі й Нетаньягу закликали зупинити підбурювання, що веде до насильства на Близькому Сході


Джон Керрі (л) і Біньямін Нетаньягу
Джон Керрі (л) і Біньямін Нетаньягу

Державний секретар США Джон Керрі і прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу закликали до негайного припинення підбурювання, в якому вони бачать причини недавнього спалаху насильства на Близькому Сході. Керрі зустрівся з Нетаньягу в Берліні 22 жовтня.

Держсекретар США закликав покласти край підбурюванню й насильству, а Нетаньягу повторив свої колишні звинувачення в тому, що палестинський лідер Махмуд Аббас винний у розпалюванні напруженості.

Прем’єр Ізраїлю заявив, що хвиля нападів палестинців на ізраїльтян викликана підбурюванням палестинських груп, а також Аббаса, який «поширює брехню» про Ізраїль і статус святого місця, що опинилося в центрі конфлікту.

Святиня, про яку йдеться, відома для євреїв як Храмова гора. Територія є священною як для юдеїв, так і для мусульман, тут розташована мечеть аль-Акса.

Палестинці звинувачують Ізраїль у спробі змінити «статус-кво» цього священного місця. Керрі, який також зустрінеться з Аббасом 24 жовтня в Йорданії, прагне прояснити його статус.

Ізраїльська поліція повідомила сьогодні, що поранила двох арабів, які напали на ізраїльтянина в місті Бейт-Шемеш, на захід від Єрусалима і легко поранили його. За останні два тижні десять ізраїльтян були вбиті в результаті нападів з ножами, а 47 палестинців або арабських громадян Ізраїлю вбиті.

XS
SM
MD
LG