Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував судно «Іволга»


Київський районний суд Одеси наклав арешт на прогулянкове судно «Іволга», внаслідок катастрофи якого загинули, за останніми даними, 17 людей.

За повідомленням суду, таке рішення ухвалили за клопотанням слідчого.

«Судно було розраховане на 20 людей, однак капітан взяв на борт 33 людей відпочивальників і чотирьох членів екіпажу. Судно «Іволга» не було забезпечене належною кількістю рятувальних жилетів і пасажирам не провели інструктаж з правил безпеки. У судовому засіданні власник судна – батько капітана – залишив вирішення питання щодо накладення арешту на судно на розсуд суду», – мовиться в повідомленні.

Прогулянковий катер затонув на Одещині в районі Затоки 17 жовтня. Спочатку повідомляли про 14 загиблих і 22 врятованих людей. Після того, як катер підняли з води, у ньому виявили тіла ще двох загиблих. Згодом у міліції повідомили про виявлення ще одного тіла.

Наслідки аварії прогулянкового судна «Іволга» на Одещині (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

За фактом аварії міліція розпочала кримінальне провадження за частиною 3 статтею 276 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту.

Суд на Одещині заарештував на 60 днів капітана катера «Іволга» без можливості звільнення під заставу.

XS
SM
MD
LG