Доступність посилання

ТОП новини

Дебати між Вілкулом та Філатовим під питанням – організатори


Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Штаб кандидата в міські голови Дніпропетровська Олександра Вілкула досі не надав згоди на його участь у теледебатах з опонентом, представником партії «Укроп» Борисом Філатовим. Про це Радіо Свобода повідомили організатори дебатів на каналі «UA:ПЕРШИЙ», які заплановані на вечір понеділка.

За даними організаторів, офіційної відмови також не було, відтак організатори чекають години ефіру.

Ефір заплановано провести в Палаці студентів ДНУ. За даними організаторів, «Національні дебати» проходитимуть у шість раундів: «Перша спроба», «Комунальне господарство», «Безпека та розвиток міста», «Освіта, культура та спорт», «Другий шанс» і завершальне слово. Під час двох із них кандидати ставитимуть запитання один одному, після чого будуть три блоки запитань від модератора, аудиторії та із соціальних мереж. Наприкінці в учасників буде можливість зробити підсумок, але без агітації.

Організатори заявили, що якщо один із кандидатів не прибуде, час ефіру скоротять удвічі – до 35 хвилин.

Раніше Олександр Вілкул заявляв, що на 2 листопада у нього запланована зустріч з екс-президентом Польщі Александром Квасьневським.

У суботу в Дніпропетровську не відбулись анонсовані теледебати між кандидатами на посаду міського голови Дніпропетровська, які набрали найбільшу кількість голосів виборців, Борисом Філатовим («Укроп») та Олександром Вілкулом («Опозиційний блок»). У Дніпропетровську до студії місцевого 11 телеканалу прийшов лише Вілкул.

Приблизно в той самий час Філатов брав участь у мітингу на підтримку Геннадія Корбана під ОДА.

Модератор вів розмову з одним Вілкулом, а по завершенню ефіру анонсував продовження програми 13 листопада, напередодні другого туру виборів.

За даними ЦВК, на виборах міського голови у Дніпропетровську кандидат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул набрав 37,94% голосів, його суперник Борис Філатов від «Укропу» – 35,78%. За інформацією ЦВК, різниця між результатами двох кандидатів складає трохи більше 7 тисяч голосів: за Вілкула проголосували 126 691 виборців, за Філатова – 119 473.

XS
SM
MD
LG