Доступність посилання

ТОП новини

Савченко пропонує Раді зараховувати засудженим 1 день у СІЗО за 2 дні в колонії


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат від «Батьківщини» Надія Савченко, яка перебуває в ув’язненні в Росії, внесла до Верховної Ради свій перший законопроект, що передбачає зарахування для в’язнів один день, проведений у СІЗО, за два дні в колонії.

«Добра новина для України. Депутат Надія Савченко внесла до Верховної Ради свій перший законопроект – про те, що для засуджених день в СІЗО зараховується за два дні в колонії. Зараз вони йдуть по рівному курсу. Це і не гуманно, і не справедливо. Місяці в чотирьох сирих стінах ізолятора без повітря даються набагато важче, ніж навіть суворий режим зони», – написав у Facebook адвокат українки Ілля Новиков.

На сайті парламенту зареєстрований проект закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення в строк покарання). Його авторами, крім Надії Савченко, є ще п’ять народних депутатів.

«У депутатів Верховної Ради з’явився шанс довести, що вони з іншого тіста. Сподіваюсь, ім’я Савченко допоможе подолати опір системи. Якщо хтось з політиків має моральне право висловлюватися щодо цього, то це саме вона», – зауважив адвокат.

Новіков додав, що в Росії аналогічні проекти вже не раз вносилися на розгляд до Держдуми, але так і не були ухвалені.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві журналістів ВДТРК влітку минулого року на Донбасі. Провину вона не визнає. На процесі, який проходить у Донецьку Ростовської області Росії, продовжує представляти свої докази сторона звинувачення.

XS
SM
MD
LG