Доступність посилання

ТОП новини

Через бойові дії постраждалих немає, на вибухівці підірвалися четверо військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не постраждав, але через спрацювання вибухового пристрою поранені четверо бійців. Про це повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко на брифінгу в суботу.

За його словами, за минулу добу ЗСУ фіксували порушення бойовиками режиму тиші на донецькому та маріупольському напрямках.

«Бойовики тричі обстріляли наші позиції зі стрілецької зброї неподалік від Широкина на маріупольскому напрямку. Неспокійно було й на західних околицях Донецька, насамперед біля Мар’їнки… Поодинокі провокації були зафіксовані поблизу наших позицій біля Донецького аеропорту, зокрема Пісках, Авдіївці та Опитному. Також поблизу Красногорівки бойовики застосували 82-міліметровий міномет, а біля Троїцького – зенітну установку», – повідомив Лисенко.

Українські військовослужбовці не реагують на провокації бойовиків і дотримуються мирних угод, наголосив речник штабу АТО.

Донецькі сепаратисти пишуть на своїх сайтах, що ЗСУ чотири рази порушили за минулу добу режим тиші і обстріляли центральну частину Донецька. Сайти угруповання «ЛНР» про жодну бойову активність не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали.

XS
SM
MD
LG