Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО заявляє про відведення мінометів «Васильок» на Донецькому напрямку


Українські військові відводять від Донецька міномети калібром 82 міліметри (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Українські військові відводять від Донецька міномети калібром 82 міліметри

На Донецькому напрямку українські військовослужбовці завершили відведення мінометів калібром 82 міліметри – типу «Васильок». Про це повідомляє 7 листопада прес-центр штабу АТО.

«Українські військові повністю дотримуються Мінських домовленостей, підтвердженням цього є виконання чергового етапу відведення озброєння калібром до 100 міліметрів, яке переміщено у визначені райони», – зазначили у штабі.

Ідеться про відведення «Васильків» з населених пунктів Піски та Опитне, це неподалік руїн Донецького аеропорту.

Українські військові уточнили, що відведені зразки техніки зі спецмайданчиків «у разі потреби готові в найкоротші строки повернутися на передову».

Агентство France-Presse повідомило про військовий конвой, що перевозив міномети з позицій урядових сил у Пісках у напрямку збройних складів.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявили, що відвели свої легкі озброєння із цього району 5 листопада.

На лінії розмежування в Луганській області відведення такої зброї відбулося в жовтні.

6 листопада в Берліні міністри закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції дійшли згоди щодо завершення відведення важкого озброєння з лінії зіткнення на Донбасі.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що до кінця листопада в зоні конфлікту мають бути знешкоджені міни, які забрали десятки життів як військових, так і цивільних.

Мирна угода, підписана в лютому в Мінську, передбачає проведення до кінця 2015 року виборів за українським законодавством і під контролем міжнародних організацій у районах, контрольованих сепаратистами. Ці вибори тепер відкладені до початку 2016 року.

XS
SM
MD
LG