Доступність посилання

ТОП новини

IAAF вирішує питання про дискваліфікацію російських спортсменів


Міністр спорту Росії Віталій Мутко
Міністр спорту Росії Віталій Мутко

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) на екстреному засіданні 13 листопада розгляне питання про зупинення членства Всеросійської федерації легкої атлетики.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко за кілька годин до засідання висловився за «широку співпрацю» в реформуванні російської антидопінгової програми, яка в останні дні стала об’єктом гострої міжнародної критики. Мутко, зокрема, висловив готовність реформувати наявну російську лабораторію або створити нове відомство з контролю і протидії допінгу в спорті.

Разом з тим міністр спорту Росії назвав «абсурдними» висновки незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), оприлюднені 9 листопада.

Комісія WADA рекомендувала Міжнародному олімпійському комітету заборонити всім російським атлетам брати участь у змаганнях Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, зокрема, і в літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро наступного року, через «підтримувану державою» допінгову програму в Росії.

Серед п’яти спортсменів, яких рекомендують відсторонити від легкої атлетики назавжди, – золота медалістка 2012 року Марія Савінова-Фарносова.

XS
SM
MD
LG