Доступність посилання

ТОП новини

Державіаслужба: українські авіакомпанії продовжать літати в Шарм-аш-Шейх


Державна авіаційна служба України ухвалила рішення про продовження польотів українських авіакомпаній до єгипетського курорту Шарм-аш-Шейх «за умови вжиття авіакомпаніями додаткових заходів авіаційної безпеки, спрямованих на зниження ризиків до допустимих рівнів».

Як мовиться в повідомленні Державіаслужби, таке рішення ухвалили після перевірки авіабезпеки аеропорту цього міста, яку після авіакатастрофи російського літака над Синаєм провів державний інспектор з авіаційного нагляду за безпекою авіації Державіаслужби.

«Зазначена перевірка проведена шляхом огляду заходів авіаційної безпеки, впроваджених у зазначеному аеропорту, та проведення зустрічей і бесід з відповідними посадовими особами аеропорту. На зустрічі із керівництвом аеропорту значна увага була приділена питанню додаткових заходів авіаційної безпеки, впроваджених в аеропорту після катастрофи літака російської авіакомпанії», – мовиться в повідомленні.

Літак російської компанії «Когалимавіа» (працює під маркою Metrojet), який прямував до Санкт-Петербурга із Шарм-аш-Шейха, розбився в Єгипті над Синайським півостровом 31 жовтня. Всі 224 людини, які були на борту, загинули. Серед них – четверо українців. 17 листопада Федеральна служба безпеки Росії заявила, що причиною авіакатастрофи став теракт. Раніше відповідальність за падіння літака взяло угруповання «Ісламська держава».

Росія обмежила польоти до Єгипту увечері 6 листопада з міркувань безпеки у зв’язку з катастрофою літака А321. Перед цим Ірландія, Велика Британія і Нідерланди, а ще раніше найбільші німецький і французький авіаперевізники Lufthansa і Air France-KLM зупинили польоти до Шарм-аш-Шейха через підозру, що причиною катастрофи російського лайнера міг стати вибух бомби, закладеної на борту.

XS
SM
MD
LG