Доступність посилання

ТОП новини

Тандіт повідомив про 144 українських заручників і нові переговори про їхнє звільнення


Юрій Тандіт, архівне фото
Юрій Тандіт, архівне фото

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт повідомив, що нині заручниками в руках бойовиків лишаються 144 людини, з яких близько 60 цивільних і ще близько 80 захищали Україну зі зброєю в руках.

Він звернув увагу, повідомляє агентство УНН, що останнім часом бойовики стали затримувати мирних мешканців.

За його словами, після зустрічей у Мінську у вівторок, 17 листопада українська сторона почала нові переговори про обмін заручниками, але не анонсує нових звільнень.

Як сказав Тандіт, донецькі й луганські сепаратисти висувають нові вимоги, що суперечать узгодженим раніше позиціям щодо такого обміну.

Він вважає, що ці нові умови означають: «із наших хлопців хочуть зробити політичних заручників, у тому числі і з боку сусідньої держави».

«Учора ми побачили, що з боку Росії робиться все для того, щоб використати наших хлопців у своїх політичних цілях», – додав він.

У вівторок, 17 листопада, у столиці Білорусі Мінську відбулися зустрічі Тристоронньої контактної групи і її робочих підгруп; серед інших питань, ішлося про те, щоб прискорити звільнення незаконно утримуваних осіб, почавши з хворих і важко поранених. Після зустрічей народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко , яка є також представником України в підгрупі з гуманітарних питань, заявила, що бойовики на Донбасі шантажують Україну заручниками й намагаються використати їхнє утримання для тиску на Київ.

XS
SM
MD
LG