Доступність посилання

ТОП новини

У Росії бізнес-омбудсмен просить Путіна відкласти на рік стягнення плати з вантажівок


Протест далекобійників у районі Калуги, Росія
Протест далекобійників у районі Калуги, Росія

Уповноважений з захисту прав підприємців Борис Титов надіслав листа президентові Росії Володимиру Путіну з пропозицією перевести систему стягнення плати з вантажного транспорту «Платон» в тестовий режим на рік, інформує російська служба Радіо Свобода.

Як пише Титов, за перші дні роботи (з 15 листопада) у системі виявлені серйозні недоліки, які ведуть до зриву постачань товарів, зокрема харчів, і до скорочення ринку вантажоперевезень. Новий збір, вважає Титов, може спричинити збільшення рівня інфляції майже на 3%.

Запропонований ним тестовий режим передбачає нульовий розмір збору і виключення адміністративної відповідальності за несплату проїзду. При цьому за рік, зазначає Титов, всі транспортні компанії будуть забезпечені необхідним обладнанням і налагоджена безперебійна робота системи «Платон».

З 15 листопада в Росії запроваджена плата за проїзд для автомобілів масою понад 12 тонн через систему «Платон», щоб компенсувати витрати на ремонт доріг, найбільшої шкоди яким завдають саме вантажівки.

Далекобійники з 11 листопада проводять акції протесту по всій країні. На деяких автотрасах вони на своїх фурах масово рухаються із вкрай низькою швидкістю, чим фактично блокують пересування інших транспортних засобів.

Водії вимагають внести зміни до тарифів і технічно доопрацювати систему. Обурення далекобійників викликає і те, що збором грошей займається приватна структура, підконтрольна Ігорю Ротенбергу, синові мільярдера Аркадія Ротенберга, друга президента Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG